Program studiów

Plan studiów w roku 2017/2018

Daty zjazdów w semestrze zimowym:

Zjazd 1: 14-15.10.2017
Zjazd 2: 18-19.11.2017
Zjazd 3: 16-17.12.2017
Zjazd 4: 20-21.01.2018
Zjazd 5: 3-4.02.2018

Organizacja zjazdów:

Zajęcia rozpoczynają się w sobotę i niedzielę o godzinie 9:00 i kończą o godz. 16:30-17:

Tematyka zajęć:

Zjazd 1

Wstęp do technologii browarniczej, charakterystyka jęczmienia

Postępy w mikrobiologii piwowarskiej

Analiza jakości jęczmienia

Podstawy inżynierii

Zjazd 2

Podstawy technologii słodowniczej i charakterystyka słodu

Seminarium dyplomowe

Analiza jakości surowców i produktów przemysłu słodowniczego

Postępy w mikrobiologii piwowarskiej

Zjazd 3

Seminarium dyplomowe

Procesy i urządzenia słodowni

Procesy technologiczne działu warzelni

Właściwości wody a przebieg procesów na warzelni

Zjazd 4

Procesy technologiczne działu warzelni

Innowacje w zacieraniu i gotowaniu brzeczki

Warzenie piwa i analiza jakości brzeczki

Przemiany biochemiczne podczas fermentacji i dojrzewania piwa

Zjazd 5

Seminarium dyplomowe i praca dyplomowa

Warzenie piwa i analiza jakości brzeczki

Przemiany biochemiczne podczas fermentacji i dojrzewania piwa